Ivana Novak – nova predsjednica Županijskog vijeća učenika

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.01.2013. 15:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Za novu predsjednicu Županijskog vijeće učenika Varaždinske županije izabrana je maturantica Medicinske škole Ivana Novak koja će našu županiju predstavljati u Nacionalnom vijeću učenika.

Za njenog zamjenika izabran je učenik trećeg razreda Prve gimnazije Filip Cirkvenčić, dok će ostali kandidirani učenici, Tanja Težak, Lucija Đunđek, Lovro Tomašek i Vida Vertuš, obnašati dužnosti članova Županijskog vijeća učenika.

Inače, tijekom predstavljanja svih kandidata i njihovih programa naglasak je, u većini slučajeva, stavljen na veću suradnju i povezivanje među školama, održavanje više praktične nastave i organizaciju raznih humanitarnih događaja.

Novoizabrana predsjednica Ivana Novak zahvalila se na ukazanom povjerenju i kazala da s odgovornošću prihvaća funkciju te izrazila nadu da će Županijsko vijeće „ostaviti svoj trag“.

Inače, početkom sjednice okupljene je pozdravila zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica koja je učenicima savjetovala da odaberu one predstavnike za koje misle da će najbolje artikulirati zajedničke ciljeve.

Sjednici je nazočilo ukupno 38 učenika, a tajnim je glasovanjem, njih 37, izabralo svoje predstavnike između ukupno sedam kandidata učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

Komentari