U ivanečkoj Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, te područnim školama u Prigorcu, Kuljevčici i Salinovcu, djeci je podijeljeno 850 letaka o tome kako se pravilno odvaja i odlaže otpad.

Također, svoje su eko letke na istu temu dobili i mališani dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu, a riječ je o dvije verzije letaka, jedni su svojim vizualom i sadržajem prilagođeni osnovnoškolcima, dok su drugi prilagođeni djeci vrtićke dobi. 

Podjela letka još je jedna izobrazno – informativna aktivnost koju Grad Ivanec provodi u sklopu EU projekta „Provedba programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za područje grada Ivanca“. 

U konačnici, cilj letaka je najmlađe članove zajednice na zanimljiv i jednostavan način informirati i educirati o tome kako se pravilno odvaja otpad te koja je svrha, ali i individualna korist za svakog pojedinca ukoliko pravilno i odgovorno odvaja otpad.

Leci iste tematike, ali različitog sadržaja, bit će djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi podijeljeni još jednom tijekom ove godine, kako bi se kontinuiranom provedbom aktivnosti postigla željena razina informiranosti i educiranosti djece.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta primarno usmjerenog na provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti za sve građane i djecu je 335.462,89 kuna. Od toga je bespovratno osigurano 285.143,44 kuna iz EU fonda, dok ostatak financira Grad Ivanec.

Ključne riječi: edukacija, eko, ivanec, Ivanec, leci, škola, učenici, vrtić,

Komentari

22.01.2019. 09:16h Zadnja izmjena: 22.01.2019. 09:22