Općina Ljubešćica

Uskoro kreće dogradnja Dječjeg vrtića 'Leptirić' u Ljubešćici, evo detalja

Objavljeno: 27.12.2023. 13:42

Zadnja izmjena: 27.12.2023. 14:04

Općini Ljubešćica izdana je građevinska dozvola za rekonstrukciju zgrade javne i društvene namjene u svrhu dogradnje predškolske ustanove Dječjeg vrtića 'LEPTIRIĆ'.

Nakon što je ove godine izrađen glavni projekt za dogradnju dječjeg vrtića, a sada i dobivena građevinska dozvola, Općina Ljubešćica kreće sa postupkom javne nabave za izvođenje radova dogradnje i opremanja dječjeg vrtića. Dogradnjom dječjeg vrtića sa jednom jasličkom i jednom vrtićkom jedinicom omogućit će se smještaj za 32 djece (20 djece vrtićke dobi i 12 djece jasličke dobi) što bi trebalo u cijelosti zadovoljiti trenutne potrebe. Dogradnja dječjeg vrtića mogla bi započeti u proljeće 2024. godine, ukoliko svi planovi po pitanju pripremnih radnji za dogradnju dječjeg vrtića budu pratili planirane termine.

- Upravo je i cilj njegove dogradnje omogućiti lakši život mladim obiteljima, zasnivanje obitelji i ostanak na području općine. Do sada je za projekt putem natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano gotovo 325 tisuća eura, a namjera je isti prijaviti i na druge javne pozive koji će omogućiti sufinanciranje izgradnje i dogradnje dječjih vrtića u svrhu rasterećenja Proračuna - navode iz Općine.

Komentari