Općina Petrijanec

Izdana građevinska dozvola za Ulicu Đure Basaričeka u Majerju

Općina Petrijanec

Objavljeno: 08.11.2023. 08:38

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 09:49

Općina Petrijanec je ishodila 27. siječnja 2023. godine građevinsku dozvolu za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Ulica Đure Basaričeka, dok je pravomoćna postala 14. veljače 2023. godine.

Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m. Zahvat počinje s južne strane na spoju sa državnom cestom D2, a završava na sjeveru kod spoja na Radničku ulicu.

Promet predmetnom Ulicom Đure Basaričeka trenutno se odvija po kolniku sa uređenim i neuređenim, odnosno zapuštenim bankinama, sa vidljivim pukotinama i udubinama u asfaltu. Kao takvi, kolnik je neadekvatan za sigurno i kvalitetno odvijanje prometa. Nogostupa nema, pa se promet pješaka odvija po kolniku ili neuređenoj bankini, što predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu. Koridor ceste je min 12 m širine, a s obje strane kolnika na dionici ulice od spoja sa D2 pa u smjeru sjevera, je omeđen ogradama i postojećim stambenim i gospodarskim objektima.

Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m, sa proširenjem kolnika na širinu 5,50 m i izgradnjom nogostupa, širine 1,50 m, što ukupno sa bankinom iznosi 7,5 m širine. S obzirom na postojeće stanje kolnika i na potrebe proširenja kompletne ceste predviđa se potpuno uklanjanje asfalta, sanacija postojećeg tampona i izvedba novog u sektoru proširenja i nogostupa.

Predviđena je i djelomična korekcija osi ceste. Za odvodnju oborinske vode na predmetnoj cesti planira se izvedba slivnika, revizionih okana i oborinske kanalizacije, sa ispustom prikupljene vode u okolni teren preko upojnih bunara, a koji se planiraju izvesti na predmetnim parcelama.

Komentari