Jubilarni 10. festival “Dobrog pastira“ u Varaždinu

Objavljeno: 17.04.2015. 12:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Četvrta vazmena nedjelja u Crkvi se naziva nedjeljom Dobrog Pastira, a to je i Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja. Varaždinska biskupija taj dan već 10 puta po redu obilježava prigodnim Festivalom Dobrog Pastira u istoimenoj varaždinskoj crkvi (župa sv. Fabijana i Sebastijana kod groblja)...

Na spomenuti Festival koji počinje u nedjelju 26. travnja u 16 sati, dolaze zborovi mladih iz župa naše biskupije te iz njezinih samostanskih zajednica.

- Festival „Dobrog pastira“ karakterističan je po tome što „oblači“ molitvu za duhovna zvanja u notno ruho i šalje je Gospodinu Isusu, da pošalje novih radnika na svoju njivu-Crkvu. Tema ovogodišnjeg Festivala je slavljenička: „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu!“ Ps 96,1 – naglasio je vlč. Siniša Dudašek.

Festival organiziraju Ured za crkvenu glazbu i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata.

Ovo je jubilarni 10 Festival na kojem ove godine nastupaju zborovi iz župa: Ivanec-VIS Sakcinski, Kalinovac, Varaždin- sv. Vid i sv. Nikola, Varaždin – Banfica i Sv. Fabijan i Sebastijan, Varaždin – Frama,  Kloštar Podravski, Đurđevac, Mala Subotica, Veliki Bukovec, Prelog, vlč. Tomislav Kosec, Antonio Tkalec, Koprivnica- Martina Tomas,  Bogoslovski oktet – Zagreb i drugi.

Posebni gost ovog jubilarnog festivala, na kojem se pjesmom slavi i hvali Gospodina je Marija Husar iz Zagreba.

Komentari