Karatistima AIK-a čak 17 medalja na međunarodnom turniru u Zagrebu

Objavljeno: 26.11.2012. 12:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Karate borci iz AIK-a nastupili su na međunarodnom karate turniru u Zagrebu pod nazivom Elka kup te osvojili su čak 17 medalja...

Na turniru je nastupilo  124 natjecatelja iz Slovačke, Ukrajine, Mađarske i Hrvatske.

Lucija Košćak je bila prva u cicibanima u miješanoj muško-ženskoj kategoriji. Toni Huzjak  pak prvi u mlađim limačima srednja kategorija.

Treće zlato osvojio je uvjerljivim nastupom Dominik Bešenić u kategoriji mlađih kadeta – laka. Pobjedama nad hrvatskim i slovačkim borcima u finalu je pobijedio Patrika Pantalera koji je time osvojio i prvo srebro za AIK. Leon Rabuzin je bio drugi u kategoriji mlađih limača – laka. Nakon niza pobjeda zaustavljen je u finalu od Mađara Kecskemethyja.

Jana Huzjak srčanim nastupom bila je druga u kategoriji limačice, a u istoj kategoriji treća mjesta porazima tek u polufinalu osvojile su Lea Rissi i Mirta Košćak. Monika Balažinec bila je druga u kategoriji mlađih kadetkinja – laka, dok je u istoj kategoriji Lora Zeljak bila treća. Još jedno drugo mjesto osvojio je Hrvoje Muža koji poražen tek u finalu kategorije limači – srednja. 

Treća mjesta su u svojim kategorijama još osvojili Marko Horžić, Lana Šimek, Karlo Nofta, Ivan Rissi, te u juniorima Andrija Ivanek i kod seniora Ozren Čosić koji su prikazali odlične borbe. Jedini dvojac koji je ostao bez medalje su  Marin Šebrek i Luka Zeljak.

Komentari