Klizište u Kameničkom Podgorju trebalo bi biti sanirano do početka škole

Objavljeno: 19.08.2014. 19:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački obišli su dionicu županijske ceste u Kameničkom Podgorju na kojoj Županijska uprava  za ceste sanira klizište zbog kojeg je, do završetka radova sanacije, obustavljen sav promet.

Tom su prilikom još jednom istaknuli da unatoč kiši koja stvara probleme i remeti normalan tijek odvijanja radova, probijanja najavljenih rokova njihova završetka neće biti. To znači da će klizište biti sanirano i cesta stavljena u funkciju do početka školske godine.  Na sporo odvijanje radova žalili su se i neki građani Podgorja kojima je kretanje bilo otežano.

- Ovo područje Kameničkog Podgorja specifičano je područje za Županijsku upravu za ceste. Zadnjih nekoliko godina tu rješavamo probleme nastale pojavom nekoliko klizišta. Trenutno saniramo ovo građevinski zahtjevno klizište. Radovi idu svojim tijekom no otežavaju ih stalne kišne oborine. Svi smo svjedoci izrazito kišnog ljeta koje i nama stvara probleme na gradilištu. Kiša nam remeti dinamiku odvijanja radova jer nakon što natopi teren potrebno je određeno vrijeme za njegovo sušenje što je uvjet za nastavk radova. No, unatoč tim problemima, klizište ćemo sanirati do početka školske godine – istaknuo je ispred investitora, Županijske uprave za ceste, njen ravnatelj Tomislav Osonjački.

- Razlog što u jednom trenutku na gradilištu nije bilo radova i radnika je taj da je riječ o radovima koji u određenim fazama zahtjevaju pripremu. No ponavljam, sve ide svojim tijekom uz izuzetke za koje je odgovorna kiša – ponovio je Osonjački.

Da nema mjesta sumnji da radovi neće biti gotovi u najavljenom roku potvrdio je i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić
- Ono što što su si Grad Lepoglava i investitor Županijska uprava za ceste postavili kao glavni zadatak je da ovu cestu dovedemo u punu funkciju do početka nove školske godine, pa čak i ranije ako je to moguće. Važno je pri tom se pridržavati pravila struke te raditi na korist građana ovog područja. Radovi su u tijeku, no nažalost, zbog stalnih oborina malo su usporeni. Eventualne štete koje nastaju uslijed radova, budući da je gradilište osigurano, bit će po završetku radova sanirane i sve vraćeno u prvobitno stanje – rekao je gradonačelnik Škvarić podsjetivši na činjenicu da su klizišta elementarna nepogoda i da je za njihovu sanaciju potrebno odraditi značajne građevinske zahvate koji zahtjevaju i velike investicije.

Dok traje sanacija klizišta, građani za dolazak u Kameničko Podgorje koriste obilazan pravac koji je uredio Grad Lepoglava.
- Grad Lepoglava osigurao je građanima s područja Kameničkog Podgorja alternativan pravac kretanja. Uredili smo postojeće ceste i u funkciju doveli dotada neprohodne tako da ih građani s ovog područja mogu koristiti dok ne bude otvorena cesta na kojoj se sanira klizište. Taj je put nešto malo duži, ali molimo građane za strpljenje i razumijevanje. Slušamo primjedbe građana i sve nastale probleme nastojimo riješiti na obostrano zadovoljstvo, a sve s krajnjim ciljem sanacije klizišta – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Komentari