pothvat vrijedan divljenja

Klubovi liječenih alkoholičara dijelili diplome apstinentima - evo koliko je izdržao rekorder

Objavljeno: 05.03.2017. 17:20

Zadnja izmjena: 05.03.2017. 17:21

Ostaviti se bilo koje ovisnosti - a osobito alkohola - spada u pothvate u kojima samo rijetki uspiju. Kako smo ne tako davno pisali, tek 10% alkoholičara uspije s dugotrajnom apstinencijom.

>> ALKOHOLOG ZEMIRA MEDVED: 'Ako pijete pomalo svaki dan - postat ćete alkoholičari'

Stoga klubovi liječenih alkoholičara nerijetko odaju priznanje takvim hrabrim pojedincima u vidu diploma kao jedne prijateljske potpore da i dalje izdrže u svojim naporima.

Barem godina bez alkohola

Upravo je jedan takav skup jučer u Varaždinu organizirala Udruga zdravog življenja "Obiteljski život", na čijem je čelu naša alkohologinja dr Zemira Medved. Skup je organiziran u prostorijama Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, a bili su prisutni klubovi liječenih alkoholičara sa sjevera Hrvatske te jedan klub iz Slovenije. Bio je organiziran i kulturno-umjetnički program, zatim predavanje o alkoholizmu kod žena, a vrhunac ovog skupa nastupio je dodjelom priznanja apstinentima.

Njih šestero je dobilo diplomu za jednogodišnje suzdržavanje od uzimanja opojnih pića. Bilo je i onih s više godina, a prednjače Stjepan Šalamun s 31 godinom i Josip Pačko s čak 45 godina apstiniranja od alkohola. Iako je put do pobjede nad alkoholizmom težak, očito ima onih koji ga uspijevaju prevaliti.

Komentari