OPĆINA VINICA

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Vinica

Objavljeno: 13.06.2021. 18:55

Zadnja izmjena: 13.06.2021. 18:57

Nakon provedenih lokalnih izbora konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica. Povjerenje da u idućem mandatu  vodi Općinsko vijeće većinom glasova dobio Predrag Štromar (BUZ-HNS-HSS Braće Radić), dok će dužnost potpredsjednika Općinskog  vijeća  obavljati Stjepan Tomašec (SDP) ). 

Općinsko vijeće čini 13 članova i to pet članova iz redova HDZ-a – Miroslav Kelemenić, Mirjana Jambriško, Ivan Kelemen, Ivan Krajcer i Matija Galović, četiri člana sa Kandidacijske liste grupe birača – Krunoslav Kostanjevec, Ksenija Humek, Ivana Mraković i Emil Jurić,  dva člana sa Kandidacijske liste BUZ-HNS- HSS Braće Radić – Predrag Štromar i Božidar Šipek  te po jedan Božidar Šipek (NS- reformisti) i Stjepan Tomašec (SDP) .

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, načelnik dr.sc. Branimir Štimec svoj je mandat vijećnika  stavio u mirovanje,  a  kao zamjenicu grupa  birača  odredila  je Ivanu Mraković dok je iz osobnih razloga svoj mandat stavila u mirovanje Biserka Krajina (HDZ), a stranka je za zamjenika odredila Matiju Galovića.

Prisutnim su se vijećnicima obratili novoizabrani načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. koji je svima čestitao na izboru i poželio puno uspjeha u radu  te obećao  dobru suradnju u realizaciji svih projekata te Mirjana Jambriško, predsjednica OO HDZ Vinica koja je također svima čestitala te obećala kako će vijećnici  HDZ-a, stranke koja je dobila najviše mandata u ovom sazivu, surađivati te podržati sve projekte na dobrobit stanovnika.

Komentari