Košarkaški spektakl u Ludbregu oduševio sve

Objavljeno: 07.08.2012. 13:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ludbreg.hr

U ludbreškoj dvorani od njenog otvaranja odigran je najveći košarkaški događaj, a proteklog vikenda snage su tako u Ludbregu odmjerili mladi košarkaši Hrvatske i Španjolske. Bolji su bili mladi Hrvati koji su na kraju slavili 91-65...

Susret je pokazao da su naši mnogo nadmoćniji taktički  i samo zahvaljujući čestim rotacijama trenera Jakše Vulića gosti su ostali na koliko - toliko pristojnoj razlici. Kad bi barem tako ostalo i u seniorskom rangu, no to je jedna sasvim druga priča, o beskrajnom talentu i nejakom gospodarstvu uz mrvicu još nekih utjecaja.

Koševe za Hrvatsku su postigli; Lebo 10 Proleta 7, Mustapić 19, Demo 3, Šarić 16, Marić 3, Mavra 22, Zovko 5, Žganec 6. Nekoliko igrača zaista zaslužuje velike pohvale ; ponajbolji svjetski junior Dario Šarić, odlični organizator Mavra, potentni playmaker sa sjajnim osjećajem za šut Mustapić ( pomalo podsjeća na ubrzanog Mulaomerovića ). 

Odlični su bili i Lebo te Žganec poglavito u obrambenom dijelu. Ovu utakmicu zahvaljujući uviđavnosti HKS  odlično je organizirao KK Grafičar . Spektakularnom događaju pribivalo je oko 300 gledatelja koji su u poluvremenu mogli uživati i u nastupu mažoretkinja iz Ludbrega i Donjeg Kraljevca te neizostavnog Tihomira Bendelja.

Vjerujemo da je klica košarke zahvaljujući ovoj utakmice ušla i u duše oko stotinjak gledatelja koji su možda prvi puta u ovoj dvorani pogledali ovaj plemeniti sport te da će se odazvati utakmicama  ludbreških košarkaša koji se za novu sezonu "opako " spremaju.

Komentari