lepoglava - izvor inspiracije

Lepoglava je dobila svoju 10. poštansku marku s motivom figure Isusa iz crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

Objavljeno: 07.12.2017. 15:08

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 15:12

Povodom Božića Hrvatska je pošta izdala prigodnu poštansku marku - Božić s motivom voštane figure Isusa iz crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi, a marka je izdana u suradnji sa župom Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i deseta je poštanska marka s motivom iz Lepoglave, a na predstavljanju je bio i gradonačelnik Škvarić.

Božićna marka s motivom voštane figure Isusa iz lepoglavske crkve predstavljena je na izložbi "Lepoglavska baština na poštanskim markama", otvorenoj 5. prosinca u dvorani Blaženog kardinala Alojzija Stepinca u župnom dvoru u Lepoglavi.

Izložbu je otvorio varaždinski biskup Josip Mrzljak, a otvaranje izložbe i predstavljanje još jedne poštanske marke s motivom iz Lepoglave dio je programa obilježavanja Dana grada Lepoglave, lepoglavske župe i 20 godina od dobivanja statusa grada.

- Marke s motivima iz Lepoglave došle su do brojnih domova, ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta, prenoseći informaciju o Lepoglavi, o njenoj bogatoj baštini. Činit će to i ova deseta izdana marka – poručio je okupljenima lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Inače, otvorenje izložbe "Lepoglavska baština na poštanskim markama" popraćeno je i izdavanjem posebne omotnice, a u glazbenom dijelu nastupom mladih tamburašica Tamburaškog orkestra Višnjice iz Višnjice.

Komentari