grad lepoglava

Lepoglava: U ponedjeljak počinje isplata uskrsnica za umirovljenike, evo detalja

Objavljeno: 01.03.2024. 08:28

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 08:28

Foto: Arhiva

Umirovljenici slabijeg imovinskog statusa s područja Grada Lepoglave i ove će godine povodom Uskrsa dobiti jednokratnu gradsku novčanu pomoć – tzv. uskrsnice. Grad će umirovljenicima isplatiti uskrsnice u visini od 30 eura, ističu iz Grada Lepoglave.

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čiji je mjesečni iznos mirovine manji ili jednak iznosu od 292 eura. Isplata uskrsnica počinje u ponedjeljak, 04. ožujka i trajat će do 29. ožujka. U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12, Lepoglava) u vremenu od 7 – 15 sati  uz predočenje osobne iskaznice, zadnjeg odreska mirovine i dokumenta na kojem je vidljiv OIB.

– Isplata uskrsnica, kao i božićnica, umirovljenicima slabijeg ekonomskog statusa jedna je od gradskih mjera pomoći našim socijalno najugroženijim građanima. Mjera je to koju provodimo kontinuirano godinama, a za koju smo u ovoj godini u proračunu osigurali 19.910,00 eura. Dio je to od ukupno 164.770,00 eura koliko smo ove godine osigurali za potrebe socijalne skrbi - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić. 

Komentari