Lepoglavčani predstavljali Hrvatsku na summitu mladih u Ptuju

Objavljeno: 17.07.2012. 10:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: lepoglava.net

Mladi Lepoglavčani sudjelovali su na još jednom projektu razmjene mladih u sklopu programa Mladi na djelu kojeg provodi Europska unija. Projekt se provodio u slovenskom gradu Ptuju, piše lepoglava.net

Hrvatsku je u Ptuju predstavljalo četvero mladih članova Nezavisne udruge mladih i to Mario Žuliček, Tamara Kljunić, Martina Ferek i Petra Krtanjek.

Uz hrvatsku delegaciju u Ptuju su se nalazili predstavnici još 9 zemalja – Njemačke, Poljske, Bugarske, Turske, Afganistana, Španjolske, Portugala, Francuske i Slovenije.

Zanimljivo je da su Španjolsku, Portugal i Francusku predstavljali mladi koji su protekla tri mjeseca proveli na privremenom radu u Lepoglavi. Španjolsku su tako predstavljali David Nacher Pueyo i Yasmina Beltran Mondragon, Portugal Ana Rita Cabral, a Francusku Dounia Moukadem.

Tijekom sedam dana mladi su razmijenili iskustva na polju nezaposlenosti, načina traženje posla, poboljšanju komunikacijskih vještina i mnogih drugih stvari.

Sasvim sigurno treba izdvojiti prezentaciju iz Afganistana u kojoj je Zabihullah Monib Taheri, u gotovo dva sata, na fenomenalan način predstavio stanje u toj državi i sve što se trenutno tamo događa.

Nakon ovog projekta već je dogovorena daljnja suradnja između Nezavisne udruge mladih i Razvojnog centra Ptuj koji će i dalje provoditi zajedničke projekte te na taj način nastaviti dobru praksu.

Sljedeća od tih aktivnosti biti će u Lepoglavi tokom mjeseca kolovoza u sklopu festivala za mlade.  

Komentari