veselica povodom dana žena

Lepoglavske žene uz druženje, pjesmu i ples obilježile svoj dan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.03.2018. 10:57

Zadnja izmjena: 14.03.2018. 10:58

Forum žena SDP-a Lepoglave i ove je godine, po 21. puta obilježio Međunarodni dan žena veselim druženjem za sve žene Lepoglave. Najbrojnije su, kako poručuju iz SDP-a bile radnice iz lepoglavskih tekstilnih tvrtki, a njima su se pridružile i brojne druge vrijedne radnice.

Čestitke je ženama za njihov dan uputila predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar naglasivši kako je emancipacija žena daleko bolja nego prijašnjih godina, ali i da borba još uvijek traje.

– Večeras pustimo stranačka opredjeljenja i politiku, večer ste bitne samo vi, jer sve smo mi žene, nevažno koja boja dominira. Ovo je večer u kojoj zaboravite na brige oko djece, muževa, šefova, kućanskih poslova i svih drugih sitnica koje Vas more, ali ne zaboravite, svaki je dan bitka za ravnopravnost spolova i upravo zbog svih tih razlika koje muškarci rado spominju, da smo slabiji i nježniji spol, da smo krhke i blage, popustljive i da nemamo autoriteta, baš zbog toga potrebno je dokazati im suprotno – kazala je Ružica i pozvala gošće na ugodno druženje.

Kao što je to običaj ovog druženja, i ove se godine prikupljao dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe. Lepoglavske su žene tako svojim donacijama ove godine pomogle rad Udruge „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim teškoćama čija je predsjednica Ljerka Rogina na kraju večeri primila donaciju od 1.966 kuna koje će biti korištene za unapređenje rada udruge.

 

Komentari