Lepoglavski dijabetičari sudjelovali na projektu u Turskoj

Objavljeno: 26.09.2013. 14:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Lepoglava.hr

Kako bi ponudili razne oblike pomoći oboljelima od dijabetesa, Grad Lepoglava aktivno radi na formiranju prvog lokalnog Kluba dijabetičara.

Jedna od aktivnosti bila je povezivanje s Društvom za zaštitu od dijabetesa iz Varaždina koje je Lepoglava uključila u međunarodni projekt Europske komisije.

Projekt se proteklih tjedan dana provodio u Turskoj s ciljem osnaživanja kapaciteta organizacija koje nude pomoć oboljelima, senzibilizacije realnosti života s dijabetesom ili dijabetičarom/kom i raznim oblicima pomoći na dnevnoj bazi onima zahvaćenima dijabetesom.

- Na projektu na kojem su sudjelovali oboljeli iz Litve, Rumunjske i Turske, Hrvatsku su predstavljali dijabetičari iz Lepoglave među kojima sam eto bio i ja, dijabetičar tipa 2, te članice Društva za zaštitu od dijabetesa iz Varaždina. Dijabetes danas imaju i mladi i stari pa je projekt iskorišten upravo za uzajamnu međugeneracijsku pomoć između ove dvije društvene skupine koje povezuje "šećerna bolest". S obzirom na sve veći broj oboljelih u Lepoglavi, planiramo kroz naredno razdoblje pokrenuti lokalni klub dijabetičara kao jedno od mogućih rješenja u lakšem prevladavanju dnevnih poteškoća s kojima se mi dijabetičari susrećemo – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, koji je inicirao osnivanje Kluba dijabetičara u Lepoglavi te pripremao projekt u Turskoj.

Komentari