Grad Ludbreg

Ludbreške mažoretkinje i twirlingaši na prijemu kod gradonačenika Ludbrega

Objavljeno: 18.08.2023. 18:13

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 18:13

U atriju dvorca Batthyany u Ludbregu danas je održan prijem za svjetske prvakinje i prvake, članice i članove Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg, a zlatnoj ekipi čestitao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Drago nam je da su s ovog svjetskog prvenstva, koje se održavalo u dalekoj Engleskoj, ponovo donijele pregršt medalja i ponosimo se njihovim uspjehom. 
Poticaj je također to svima koji će se u budućnosti uključiti u rad mažoret kluba i predstavljati naš grad na natjecanjima i biti dio naših događaja kojima se ova udruga uvijek rado odaziva – rekao je gradonačelnik Bilić.

Dodao je da je svaki dobar rezultat promocija Ludbrega. - Sport i glazba područja su u kojima naša djeca često sudjeluju i donose dobre rezultate. Ponosni smo na sve njih, o kojim god se natjecanjima radilo - izjavio je Bilić.

 Članice i članovi Ludbreških mažoretkinja i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije vratili su se sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i 
mažoretu održanog u Liverpoolu sa zlatnom i dvije srebrne medalje. Ukupno su se predstavili s četiri koreografije u dvije dobne skupine, a zlatnom medaljom okitili su se u kategoriji tradicionalni mažoret ples (mlađi junior), dok su mlađi juniori i juniori osvojili srebra u kategoriji mažoret show - twirl. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju na svijetu u ovim disciplinama na kojem je ove godine sudjelovalo oko 2400 sportaša u rasponu od 12 do 25 godina.

Na današnjem prijemu uz gradonačelnika Dubravka Bilića bio je Darko Jagić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega i Kristina Mirčetić-Petrin, 
gradska vijećnica, ističe se u priopćenju iz Grada.

Komentari