HRVAČKI KLUB LUDBREG

Ludbreški hrvači oduševili nastupima na dva turnira ali i organizacijom prvenstva u hrvanju slobodnim stilom U Ludbregu

Objavljeno: 15.10.2018. 11:29

Zadnja izmjena: 15.10.2018. 11:41

Ludbreška sportska dvorana u subotu je ugostila najbolje hrvatske hrvačice i hrvače slobodnim stilom u uzrastu kadetkinja i kadeta te mađih seniorki i seniora ( U23 ).

Oko 120 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba prezentiralo je svoja umijeća, a među njima i pet ludbreških predstavnika. U ženskoj konkurenciji HK Ludbreg dobio je dvije državne prvakinje. U uzrastu kadetkinja Iva Gerić u kategoriji do 61 kg, bila je uvjerljiva te  u finalnom meču pobijedila protivnicu iz zagrebačkog Herkula tehničkim tušem, rezultatom 10:0. Istim rezultatom završilo je i finale u uzrastu mlađih seniorki do 59 kg, gdje je naša Marta Busija bila bolja od predstavnice Petrinje.

  U muškom dijelu kod kadeta ponovo je oduševio David Čurila u kategoriji do 65 kg, koji senzacionalno ulazi u finale, nanizavši tri pobjede. Između ostalih i protiv podravkaša Verčevića, koji je u prvom kolu izbacio drugog HK Ludbreg predstavnika u ovoj kategoriji, Lea Petrića. U finalnom meču protiv reprezentativca Prihistala iz HK Bistra, David je također odlično počeo i poveo 2:0, ali u nastavku iskusniji protivnik preuzima kontrolu nad mečom i pobjeđuje. Bez obzira na to, srebna medalja odličan je rezultat za Davida u jednoj od najzahtjevnijih kategorija na ovom prvenstvu.

U uzrastu mlađih seniora HK Ludbreg ima je predstavnika u kategoriji do 79 kg. Dražen Oršuš također je postao viceprvak države sa pobjedom i porazom. Jedini bolji od njega bio je predstavnik iz Sesvetskog Kraljevca u borbi gdje je Dražen furiozno krenuo i poveo, ali jedna neopreznost bila je dovoljna iskusnom protivniku da napravi kontru i tušira našeg hrvača.

Treneri Darko Frankol i Ignac Horvat, koji su vodili ekipu, svakako mogu biti zadovoljni prikazanim hrvanjem i ostvarenim rezultatima.  Organizacija, pod paskom predsjednika Dulikravića, koji je na ovom natjecanju bio i u ulozi delegata, bila je na standarno visokom nivou, a cijela je priredba protekla u fer, korektnom i sportskom ozračju.

Ravenna

U lijepom talijanskom gradu Ravenni s druge strane Jadrana, ove nedjelje  održao se krasan turnir mlađih uzrasta od 6 do 15 godina. Ivan Bačani kategorija 38 kg uzrast U9, pobjednio je u sve četiri borbe i osvojio prvo mjesto. U iznimno dinamičnom, teškom i neizvjesnom finalu pobijedio je odličnog domaćeg predstavnika na bodove 5:4.

Rene Dulikravić u kategoriji do 34 kg, U12, taklođer je osvojio prvo mjesto s četiri sjajne pobjede, posebno u finalu s dva atraktivna zahvata.

Florijan Varović u kategoriji do 38 kg , U12, u konkurenciji čak 30 hrvača osvojio je peto mjesto s tri pobjede i dva poraza, sveukupno odličan nastup.

Sandra Besek u kategoriji do 63 kg, U15, jedan poraz u borbi protiv solidne talijanske predstavnice.

Marta Besek u kategoriji do 63 kg, U15, tri pobjede i jedan poraz i to u polufinalu na bodove. U borbi za broncu bila vrlo uvjerljiva tehničkim tušem 10:0.

Ova mlada ekipa HK Ludbreg odlično se predstavila na strunjači, te je voditelj Mladen Bačani bio vrlo zadovoljan kao i trener Krešo Horvat. 

Sljedeće na rasporedu je Svjetsko prvenstvo za seniore u Budimpešti 20. listopada, a u HK Ludbreg nestrpljivo očekuju svjetski spektakli u susjedstvu. 

Komentari