evo što se radi u općini...

Povodom Dana Općine Vinica razgovorali smo s načelnikom Marijanom Kostanjevcem...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.04.2018. 15:41

Zadnja izmjena: 20.04.2018. 15:41

Foto: Arhiva

Program povodom obilježavanja Dana Općine Vinica počeo je već 7. travnja, a traje sve do 27. svibnja kada će se sve završiti koncertom Hrvatskog komornog orkestra. Sutra će se pak u dvorani Općine Vinica održati svečana sjednica Općinskog vijeća, a tim povodom razgovarali smo s načelnikom Marijanom Kostanjevcem kako bi ga upitali što se u proteklih godinu dana radilo u općini Vinica.

Prema načelnikovim riječima, nakon dugo godina u njegovoj se općini dogodilo puno lijepih stvari. Za početak je istaknuo nedavni posjet Ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji je u Gornjem Ladanju obišao preuređenu županijsku cestu. Vrijednost te investicije je preko 6,5 mil kuna, a u njoj su sudjelovali MUP, Hrvatske vode, ŽUC i Općina Vinica. To je, kako kaže, jedna od najvećih investicija ikad u općini.

- Od posljednih Dana općine pa sve do danas, sveukupne investicije u općini bile su preko 10 milijuna kuna - moram napomenuti novu termofasadu i vanjsku stolariju na zgradi Motela, uredili smo sva dječja igrališta, sanirali smo krovište župne crkve, sanirali smo iz temelja kuriju Patačić, sanirali smo tzv. vrtlarevu kuću i stari grad Burg - ukratko nam je rekao načelnik Kostanjevac.

Kako dalje navodi, kroz projekt Interreg otvorena je Vinička tradicijska kuća, napravljena je replika viničkog Prangera, restauriran je pil sv. Ivana Nepomuka, a održale su se razne radionice i folklorne smotre.

Projekti u pripremi....

Kako je napomenuo načelnik, u skorašnje vrijeme predstoji otvaranje poslova na aglomeraciji, a vrijednost tog projekta je 36 milijuna kuna, dok će općina u četiri godine za taj projekt izdvojiti 3 milijuna kuna.

- Svakako treba spomenuti i novi projekt dječjeg vrtića vrijedan 2,4 milijuna kuna, proširenje galerijskog prostora nove općinske zgrade, adaptacija vatrogasnog centra, završetak Kurije Patačić, vila Arboretum, a u planu je da se napravi i nova sportska dvorana - između ostalog je rekao načelnik Kostanjevac i dodao kako bi htio istaknuti uređenje Arboretuma koje će Županija kandidirati kao Centar kompetencije u poljoprivredi.

Osim svih projekata, načelnik ističe kako Općina prati djecu od rođenja do studentskih dana te kako pomažu socijalno ugroženim ljudima kroz jednokratne pomoći, ali i bolesnim ljudima.

- Što nam znače svi projekti ako u Vinici nema ljudi. U 20 godina broj stanovnika nam se smanjio za 1200. Mi smo dobro komunalno opremljeni i dobro smo upravljali svim sredstvima i ponosan sam zbog toga i želio bih svima zahvaliti koji su nam u tome pomogli - rekao je za kraj načelnik i poručio kako će se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati sutra dodijeliti titula počasnog građanina generalu Markaču.

 

 

 

Komentari