MOTOCIKLIZAM

Martin Vugrinec - Spidermartin ulazi u novu sezonu s ciljem osvajanja Supersport 600 klase

Objavljeno: 22.07.2020. 10:21

Zadnja izmjena: 22.07.2020. 10:40

Dvadesetjednogodišnji  Novomarofčanin Martin Vugrinec, najbolji hrvatski motociklist s nestrpljenjem očekuje početak nove IDM 2020 sezone (Internationalen Deutschland Motorradmeisterschaft) Otvorenog prvenstva Njemačke i prve utrke koja će se održati od 14. do 16. kolovoza u nizozemskom Assenu.  

Martin je prošle sezone ostvario izniman i vrlo zapažen rezultat osvajanjem trećeg mjesta u ukupnom poretku i time ponovo skrenuo pozornost međunarodne konkurencije na svoju brzorastuću karijeru.

U razgovoru za redbull.com, jednog od sponzora moto natjecanja otkriva kako će i u narednoj sezoni nastupati na Yamahi. Zadovoljni su s njihovim motorom u prošloj sezoni kada je Martin imao šest osvojenih postolja. Prema njegovim riječima spreman je maksimalno, kako fizički tako i što se tiče tehnički oko motocikla. U svakom slučaju njegovi uspješni rezultati privatnog tima iz zemlje u kojoj moto sport nije razvijen, biti su iznenađenje za mnoge. Sada u novu sezonu ulazi s već etabliranim statusom, a želja mu je postati prvakom Supersport 600 klase.

Martin je u motociklizmu od malih nogu, a pravi izlazak na međunarodnu scenu dogodio se 2015. godine, kad se natjecao na Red Bull Rookies Cupu. S obzirom na vrstu profesionalnog sporta bitna je bila i financijska i logistička podrška. Brojne titule u Hrvatskoj i regiji pomogle su mu da dobije podršku hrvatskih ljudi iz Njemačke pa je tako stigao i do IDM-a. Veliku potporu u svemu daje mu tata Ivica, a nakon svega što su prošli sada vjeruju da za njih nema granica.

- Smatram da titula u IDM-u nosi određenu financijsku podršku, što je najbitnije u motosportu, ali definitivno da i skauti iz World Superbikea to gledaju i nama je nekakav plan i primarni cilj Supersport, zato i vozim još uvijek klasu 600. Doduše, timovi u svjetskom prvenstvu traže mnogo novca od vozača, ali nije toliko nevjerojatno da kao vlastiti tim nastupimo na europskom prvenstvu Supersporta. To bi trebala biti opcija, možda već za sljedeću godinu, ali izglednija za 2022. godinu - da samostalno nastupimo na europskom prvenstvu i pokažemo da možemo i znamo, zaključuje Martin za redbull.com.

Svi ljubitelji motosporta u Novom Marofu i Hrvatskoj navijaju za Martina i vesele se svakom njegovom nastupu a pogotovo vrhunskim rezultatima, koje on najavljuje.

Komentari