Martinčević: "HNS-ovci osnivaju nove stranke zbog panike i straha"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.03.2014. 14:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nakon današnje konferencije za novinare Natalije Martinčević, Zlatka Koračevića, Darka Hrenića i Sandre Herman, a kojoj je prema riječima N. Martinčević, povod bio izbacivanje Koračevića i nje iz stranke, reagirale su Županijska i Gradska organizacija HNS-a.

>> "Isključivanja iz HNS-a motivirana sitnim interesima i politikanstvom"

>> HNS: "Programski i projektni ciljevi ispred su osobnih interesa pojedinaca"

Na njihovo priopćenje reagirala je i Natalija Martinčević:

"Žao nam je što vodstvo HNS-a ne prihvaća političke činjenice i spušta se na ovakvu razinu komunikacije. Na današnjoj konferenciji više je puta istaknuto da se cijela priča oko izbacivanja Čačića, a potom i Martinčević i Koračevića temeljila na lažima i konstrukcijama, s isključivim razlogom očuvanja vlastitih pozicija bez sučeljavanja i izbora, što je svima u Hrvatskoj potpuno jasno.

Nažalost s tom praksom nastavlja se i dalje, a izjave vezane uz izlazak članstva vrijeđaju dostojanstvo i podcjenjuju pravo na mišljenje onih koji su do jučer bili stranački kolege.

No o kakvoj se uistinu politici radi, najbolje govori činjenica da se iz ureda HNS-a pri Ministarstvu uprave registriraju nove stranke s varijacijama imena Narodne stranke, što dodatno potvrđuje strah, i paniku te najbolje dokazuje da su postupci koji se provode potpuno neispravni.

Da li i s kakvim rezultatima nove stranke uspijevaju ili ne uspijevaju najbolje govori podatak da bivši stranački kolega Lesar sa svojom strankom Hrvatski laburisti danas ima 10 posto, odnosno duplo viši rejting od HNS, dok veći rejting od HNS-a trenutno ima i Mirela Holy koja je tek nedavno osnovala ORAH. Toliko o sadašnjem rejtingu HNS-a.
Za kraj istakla bi da mi je zaista žao zbog ovakvog postupanja naših bivših kolega, no sve ovo govori da smo pravilno i pošteno postupili te izabrali pravi put, a to će sasvim sigurno prepoznati i građani."

Priopćenje je potpisala saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević.

Komentari