Sud odlučio: Smeće mora u MBO, stroge kazne za prekršitelje

Objavljeno: 05.08.2012. 18:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu u ponedjeljak je odlučeno da sav komunalni otpad koje je varaždinsko komunalno poduzeće Varkom prikupilo ili će prikupiti na području Varaždina i okolnih naselja, mora biti isporučen isključivo u T7 VIS-ovu tvornicu za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO).

Kako navode u T7 grupi, u slučaju da bilo kojim postupkom prekrše ovu odluku, gradskoj komunalnoj tvrtki Varkom i Gradu Varaždinu prijeti novčana kazna u iznosu do 100 tisuća kuna, a članovima uprave Varkoma i gradonačelniku Goranu Habušu i drugim odgovornim osobama zatvor od 30 dana.

Povodom spomenute odluke Trgovačkog suda u Varaždinu, članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop Tomić izjavila je sljedeće:

- Ocjenjujemo vrlo pozitivnom i korisnom odluku Trgovačkog suda da se konačno stalo na kraj zagađenju tla i voda s otpadom i to na ulazu u sam grad i da se spriječilo daljnje povećavanje zaista velike ekološke katastrofe koja prijeti Varaždinu te zdravlju i životima ljudi koji žive u blizini.

Prokop Tomić smatra kako će se ovime spriječiti daljnje otimanje novaca iz džepova građana za primitivno prešanje otpada, zamatanje u foliju i nezakonito privremeno skladištenje. Navedeni su troškovi potpuno nepotrebni i jednaki onima da se otpad obrađuje u MBO tvornici  koja može otvoriti 100 novih radnih mjesta. Osim toga, ovom odlukom sačuvat će se opstojnost i postojećih 700 radnih mjesta u našem poslovnom sustavu, a time i njihovih obitelji.

Iz T7 grupe još jednom ponavljaju kako se radi o iracionalnim političkim postupcima, kojima se koče vrijedni projekti i podmeće njihovoj tvrtki, koja je zapravo domaći investitor, spreman u ova teška vremena otvoriti preko 1.000 radnih mjesta.

 

Komentari