Međimurci odbili zahtjeve Vesne Pusić i jednoglasno podržali Čačića

Objavljeno: 15.01.2014. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Predsjedništvo HNS-a Međimurske županije jučer je jednoglasno podržalo Radimira Čačića. Ta je odluka, prema našim saznanjima, uslijedila nakon što je predsjednica stranke Vesna Pusić zatražila od međimurskih HNS-ovaca da se na neki način uopće ne miješaju u odluke koje donosi vrh stranke. Ona je, naime, tražila da daju bjanko podršku na sve odluke koje donosi državno predsjedništvo stranke...

Da su pristali na zahtjev, Vesna Pusić bi bez problema izbacila Radimira Čačića iz stranke. Treba napomenuti i kako su u državnom predsjedništvu stranke oni iz našeg regionalnog saveza manjina, a da je više od 50 posto članova predsjedništva iz Zagreba.

>> Natalija Martinčević: Čačićevo znanje, snagu i sposobnost HNS treba i dalje

Za komentar na novonastalu situaciju upitali smo i Nataliju Martinčević, saborsku zastupnicu i zamjenicu varaždinskog gradonačelnika, koja je rekla da je takva odluka ni ne čudi.

- Stav međimurskog predsjedništva stranke je očekivan - kaže Natalija Martinčević i ističe da temelja za Čačićevim izbacivanjem iz stranke nema.

- Stav međimurskog HNS-a je u biti i stav članova stranke - dodaje Natalija Martinčević.

- Gospodin Čačić od početka, od kad je počelo odsluženje kazne, nije ni jednom dao nikakvu izjavu, intervju, priopćenje, niti je pregovarao u ime stranke jer za to nema ni legitimno pravo. Privatna druženja sa stranačkim i nestranačkim kolegama ne mogu biti predmet rasprave i sankcija - rekla je Natalija Martinčević. Što se pak stava varaždinskog županijskog HNS-a, Natalija Martinčević podsjeća kako je stav jasan.

Da podsjetimo, HNS-ova organizacija Varaždinske županije donijela je krajem prošle godine jednoglasan stav da će Radimir Čačić biti predsjednik regionalnog saveza HNS-a.

- Nakon te odluke nismo više raspravljali - kaže Natalija Martinčević i podsjeća da je odluka važeća.

Na pitanje što konkretno misli o izbacivanju Čačića iz stranke, Martinčević odgovara:

- U demokratskoj stranci stvari se rješavaju demokratskim procedurama i izborima. Provoditi bilo kakve postupke protiv čovjeka koji je u zatvoru i koji ne može govoriti, ne može se braniti, ni sudjelovati, nema veze s demokracijom.Vjerujem da si HNS to neće dopustiti.

>>Vesna Pusić: Narodnjaštvo važnije od Čačićevih osobnih ambicija

 

Komentari