općina petrijanec

Ministarstvo osiguralo dodatna sredstva za obnovu 'Stare škole' u Petrijancu

Objavljeno: 22.12.2023. 09:33

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 09:33

Radovi Faze 2 obnove "Stare škole" nepokretnog kulturnog dobra u samom centru Petrijanca nastavljaju se, a iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u vidu dodatnih sufinanciranja projekata stigla je vijest kako je ovo četvrti projekt odobren za sufinanciranje ove velike investicije.

Faza 2 obnove ove zgrade obuhvaća građevinsko-obrtničke radove na uklanjanju stepenica i izgradnji novih stepenica s drvenim gazištima i rukohvatom koje vode do drugog kata. Radovi u ovoj fazi također se sastoje od izvedbe hidroizolacije zgrade i termoizolacije sa parnom branom tavanskog poda.

Nadalje, radovi obuhvaćaju i izolaciju spuštenog stropa prizemlja zgrade gipskartonskim radovima i naravno izolacijom te izradu poda na prvom katu po principu tzv. seljačkog poda (drvena konstrukcija), zatim od radova na elektroinstalacijama, konkretno instalaciju komunikacije zgrade, vatrodojave i gromobranske zaštite. Video nadzor je sastavni dio ovog dijela troškovnika. U strojarskom dijelu ugrađuje se instalacija grijanja i hlađenja.

- Ova investicija od strane Ministarstva regionalnog razvoja uveliko je olakšala proces obnove kulturnog dobra "Stara škola". Cijeli proces se nalazi u završnoj fazi obnove, a zahtjevnost i kompleksnost same obnove i revitalizacije zgrade od nemjerljivog je značaja za našu općinu. Odobrena sredstva došla su baš u ovo predblagdansko vrijeme i čime završavamo godinu na vrhunski način - rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari