župan ugostio fra miru babića

Župan Čačić preuzet će kumstvo nad školovanjem djeteta u Africi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.08.2017. 10:21

Zadnja izmjena: 25.08.2017. 10:31

Foto: Mateja Rak

Na početku današnje medijske konferenacije povodom predstavljanja projekta izgradnje dnevne bolnice župan Radimir Čačić ugostio je fra Miru Babića i profesoricu Ivanu Sekol iz udruge ''Prijatalj malog doma'' te najavio donaciju opreme varaždinske bolnice ambulanti u Keniji.

Inače, fra Miro Babić je misionar koji već 13 godina vodi sirotište ''Mali dom'' u Keniji. 2004. godine stigao je u Afriku i od onda je svoj život posvetio pomaganju drugima. Prema riječima župana Čačića, županija je spremna u suradnji s varaždinskom bolnicom pomoći misiji fra Mire Babića.

- Oprema je apsolutno upotrebljiva, ali je u velikoj mjeri amortizirana. Ona je kvalitetna i mi ćemo je donirati za ambulatnu u Keniji i naravno, pokriti trošak carina.- izjavio je Čačić i napomenuo kako će preuzeti kumstvo nad školovanjem jednog djetetom iz sirotišta

Udruga ''Prijatelj malog doma'' ima i svoj štand na Špancirfestu i o njemu smo već pisali. Na štandu možete kupiti narukvice koje izrađuju samohrane majke iz Afrike, a sav prilog ide djeci u sirotište.

Komentari