Mještani Trnovca Bartolovečkog dobit će Trg hrvatskih branitelja

Objavljeno: 31.05.2014. 16:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Općinski vijećnici općine Trnovec Bartolovečki sve su odluke na 9. sjednici prihvatili jednoglasno, a uz aktualne projekte i one koji se spremaju na natječaje, mještani će dobiti i novi trg, Trg hrvatskih branitelja.

Na aktualnom satu vijećnici su skrenuli pažnju na spaljivanje plastičnog otpada u Mažuranićevoj ulici, ali i na plaćanje školske kuhinje za cijeli lipanj, a djeca su u školi svega desetak dana. Načelnik Zvonko Šamec obećao je kako će dati nalog komunalnom redaru da izvidi što se događa u Mažuranićevoj, dok je za plaćanje školske kuhinje rekao da nije u Općinskoj nadležnosti, no raspitat će se što se može učiniti.

Prihvaćen je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2013. godinu, a još je ostao manjak prihoda za pokriće u idućem razdoblju koji iznosi nešto više od 660 tisuća kuna.

 Načelnik Zvonko Šamec vijećnike je informirao o projektima i natječajima na koje se Općina Trnovec Bartolovečki prijavila prema Ministarstvima zaštite okoliša, gospodarstva i turizma. U tijeku su radovi na uređenju društvenih domova u Šemovcu i Štefancu. U Šemovcu je na zgradi Društvenog doma obnovljeno krovište i fasada, postavljena je nova stolarija i kreće se s unutarnjim radovima te rekonstrukcijom električnih i plinskih instalacija.

Društveni dom u Štefancu bio je u nešto boljem stanju, a odrađeni su radovi od limarije do fasade.
Uređuju se i prostorije Stolno-teniskog kluba "Drava" Štefanec, a u planu je uređenje prostora Nogometnog kluba Mladost iz Šemovca.

Općini su od Fonda za zaštitu prirode i okoliša odobrena dva projekta. Radi se o nabavci kanti  za smeće te komunalnih vozila čime je općina Trnovec Bartolovečki jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja će imati kompletno selektiranje otpada u domaćinstvima, a samim time i manju cijenu odvoza smeća.
Prema Fondu su prijavljena još dva projekta, uvođenje štedne rasvjete i energetska obnova fasada.

Ministarstvu gospodarstva, Općina se javila na natječaj za projektnu dokumentaciju, koja će služiti za sve daljnje projekte, a prema Ministarstvu turizma prijavljeno je uređenje okoliša potoka Zbel.

Komentari