HRVAČKI KLUB LUDBREG

Mladi ludbreški hrvači okitili se medaljama u legendarnoj sarajevskoj Zetri

Objavljeno: 08.04.2019. 13:40

Zadnja izmjena: 08.04.2019. 13:46

U sarajevskoj olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", poznatijoj kao Zetra u organizaciji HK Bosna, ove se subote održao se tradicionalni međunarodni turnir "Kup Grada Sarajeva".

Turnir je okupio 180 hrvačica i hrvača iz devet država. U odličnoj konkurenciji HK Ludbreg predstavljali su kadeti Berislav Varović i Leo Petrić te Florijan Varović u konkurenciji dječaka. Najuspešniji je bio najmlađi, Florijan, koji je sa četiri uvjerljive pobjede osvojio prvo mjesto. Leo Petrić prikazao je odlično hrvanje  i na kraju osvojio broncu, a za spomenuti je da je u polufinalu pružio vjerojatno i najjači otpor mladom Moldavcu, vrlo vjerojatno, budućoj zvijezdi svjetskog hrvanja, koji je proglašen i za najboljeg hrvača turnira. Berislav Varović imao je također šansu osvojiti broncu, no nažalost tu šansu nije iskoristio protiv domaćeg hrvača te je na kraju plasiran na peto mjesto. 


U sastavu ženske hrvačke reprezentacije nastupile su i sestre Marta i Sandra Besek te se obje okitile zlatnim medaljama. Obje su bile vrlo uvjerljive u svojim kategorijama, a posebno treba pohvaliti Sandru koja je pokazala odličan napredak u tehničko taktičkoj izvedbi.


Hrvatska reprezentacija, koju je predvodio izbornik Senad Mujagić, ekipno je bila najbolja u ženskoj konkurenciji. Ludbreške je hrvače na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat.

Komentari