Na grobove junaka iz Svibovca Podravskog položeni vijenci

Objavljeno: 05.08.2012. 12:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: 3Sporta.com

U općini svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ovaj državni praznik slavi se 5. kolovoza kao sjećanje na konačno oslobođenje Hrvatske tj. oslobođenje Knina. Mala svečanost polaganja vijenaca i svijeća održana je u Svibovcu Podravskom, pored spomenika braniteljima koji su poginuli u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu, javlja Sracinec.hr.

Tri su stanovnika Svibovca svoje živote položila na oltar domovine u Domovinskom ratu.Polaganje vijenaca svojim su mimohodom oplemenili jahačice i jahači udruge "Konj moj prijatelj" koji već sedmu godinu za redom obilaze spomen obilježja u ovom dijelu županije.

U ovoj prigodi projahali su kroz Zelendvor, Svibovec, Novu Ves, Vinicu i Gornje Vratno. Želja im je na ovaj način odati počast hrvatskim braniteljima stradalim ili poginulim u domovinskom ratu. Nazočnima se obratio zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, pukovnik Ivan Rukljić, ratni zapovjednik 104. brigade i župnik Župe Sračinec Siniša Dudašek.

Minutom šutnje odana je počast našim braniteljima, a vijence i svijeće su položili predstavnici Općine, Mjesnog odbora Svibovec, Hrvatske vojske te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Komentari