korisna radionica

Na jučerašnjoj radionici u Majerju sudionici su imali priliku naučiti kako izraditi ukrase za Uskrs

Objavljeno: 07.04.2017. 16:26

Zadnja izmjena: 07.04.2017. 16:26

Foto: Općina Martijanec

Na jučerašnjoj radionici u dnevnom boravku za starije osobe u Majerju, sudionici su imali priliku naučiti izrađivati uskrsne rukotvorine, a sudjelovale su i članice Društva kmetic iz slovenske pobratimljene Općine Destrnik.

Radionica se odvijala u sklopu projekta 'Pomoć u zajednici za starije osobe' kojeg provodi Udruga umirovljenika Općine Petrijanec uz stručnu podršku Općine Petrijanec. Cilj projekta je prevencija i smanjenje socijalne isključenosti kod starijih osoba, a financira se od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt 'Pomoć u zajednici za starije osobe' provodi se od početka prosinca prošle godine i traje dvanaest mjeseci. Aktivnosti se održavaju u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe u Majerju.

Kreativno – okupacijske aktivnosti provode suradnici na projektu, a sastoje se u provedbi kreativnih radionica, obrazovnih sadržaja, održavanje zumbe gold prilagođenu osobama treće životne dobi, psihosocijalna pomoć i podrška od strane stručne osobe i organiziranje prijevoza liječniku te važnih institucija. 

Komentari