Ovogodišnji program na više lokacija

Na ovogodišnjem Idemo otoku u Ludbregu ONI - festival ove godine u nešto drugačijem izdanju

Objavljeno: 28.06.2016. 16:37

Zadnja izmjena: 10.07.2016. 01:41

Foto: Ilustracija

Nakon deset godina održavanja, 11. izdanje kulturno-umjetničkog festivala mladih Idemo otok održat će se u nešto drugačijem izdanju.

Ovogodišnji međunarodni kulturno-glazbeni festival Idemo otok održat će se u subotu, 16. srpnja, u Ludbregu uz brojne glazbenike, umjetnike, aktiviste i udruge mladih. Radi promicanja kulture i umjetnosti, ovogodišnji program orijentira se na više lokacija u samom Ludbregu, kao i na raznovrsne aspekte kulture i umjetnosti.

Centar događanja bit će ludbreški Otok mladosti, a brojne aktivnosti odvijat će se i po ulicama Ludbrega. Program će početi u subotnje jutro uz besplatnu kavu za posjetitelje, a tijekom dana će na Otoku biti održane cirkuske radionice, radionica kuhanja, brojne sportske igre za mlade, kao i akrobatska predstava u izvedbi udruge KAM-Hram iz Splita.

Nakon kave na rasporedu je oslikavanje ludbreških ulica i pročelja od strane uličnih umjetnika. Večernji sati su, kao i obično, predviđeni za svirku, za koju će se pobrinuti ludbreškoj publici već poznati hiphoperi ONI u caffe-baru Daj-dam.

Oslikavanje ludbreških ulica i pročelja uz brojne umjetnike će također biti dio međunarodnog projekta „MasterPeace – Walls of connection“ u sklopu kojeg će biti oslikano 30 zidova u 30 svjetskih gradova. To je rezultat višegodišnje suradnje udruge LUMEN s međunarodnom mrežom MasterPeace, koja djeluje u više od 50 država.

Sa željom da festival bude što pristupačniji mladima, ulaz i sve aktivnosti u sklopu festivala bit će besplatni.

Komentari