stručni skup za poljoprivrednike

Na stručnom skupu u Vidovcu raspravljali o problemima proizvođača krumpira

Objavljeno: 19.12.2019. 11:33

Zadnja izmjena: 19.12.2019. 11:41

U organizaciji Udruge proizvođača povrća i voća „Zeljari“ i Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije u utorak je u Vidovcu održan stručni skup za poljoprivrednike i sve zainteresirane.

Glavna tema stručnog skupa bila je izgradnja skladišta za krumpir i/ili prilagodba postojećih skladišta za krumpir, jer je Europska komisija donijela Uredbu kojom se zabranjuje aktivna tvar za sprečavanje klijanja krumpira – klorprofam.

Stručnom skupu prisustvovao je i zamjenik župana Tomislav Paljak pozdravljajući inicijativu poljoprivrednika da se naprave daljnji koraci kojima bi se doskočilo ovoj problematici proizvođača krumpira. - Veseli inicijativa naših poljoprivrednih proizvođača vezana uz cjeloživotno obrazovanje. Upravo je ovaj stručni skup jedan u nizu koraka koji naši poljoprivrednici moraju poduzeti žele li i dalje biti aktivni sudionici tržišta za koje proizvode svoje proizvode. Vrijednost sastanka tim je važnija jer će od listopada iduće godine biti zabranjeno koristiti aktivnu tvar koja sprječava klijanje uskladištenog krumpira, pa se treba pripremiti za nove izazove. – rekao je zamjenik Paljak.

Komentari