Nastavljena sanacija klizišta u Kameničkom Podgorju

Objavljeno: 05.03.2015. 11:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/kamenicki podgorje kliziste

S dolaskom boljih vremenskih uvjeta nastavljeni su radovi na sanaciji klizišta u Kameničkom Podgorju na području Grada Lepoglave.

Riječ je o radovima na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti Golubi-Glažari započetima potkraj protekle godine, vrijednim oko 700 tisuća kuna, za koje je sredstva iz vlastitog proračuna osigurao Grad Lepoglava.

Prošle godine uspješno je sanirano jedno od nekoliko klizišta na navedenoj cesti nakon čega su radovi prekinuti zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

- Čim se vrijeme malo poboljšalo odmah smo nastavili s radovima, jer želimo što prije sanirati ova klizišta i građanima omogućiti nesmetano korištenje ove ceste – istaknu je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić prilikom obilaska radova s čijim bi završetkom ponovno u funkciju bila stavljena cesta koju koriste mještani Kameničkog Podgorja i tamošnji vinogradari.

Škvarić je najavio i nastavak radova na sanaciji klizišta u Donjoj Višnjici, koji su također zbog loših vremenskih uvjeta prekinuti krajem prošle godine te klizišta koja su nastala tijekom ove zime.

Za sanaciju klizišta u Donjoj Višnjici sredstva je također iz svog proračuna osigurao Grad Lepoglava. Riječ je o oko 200 tisuća kuna.

- Budući da su troškovi sanacije veliki, nadamo se da ćemo potpore za sanaciju dobiti od resornih ministarstava što do sada nije bio slučaj – dodao je gradonačelnik Škvarić.

{gallery}kamenicki podgorje kliziste{/gallery}

Komentari