Neven Vukman zabio svoj prvijenac za kazhstanski Taraz

Objavljeno: 06.08.2012. 13:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: www.fctaraz.kz

Bivši nogometaš Varteksa Neven Vukman zabio je svoj prvijenac u dresu kazahstnskog prvoligaša Tazara. Pogotkom je Vukman doveo svoju momčad u vodstvo od 2-1 na gostovanju kod Ordabasy Shymkenta, a njegova momčad na kraju je slavila 3-1...

Neven Vukman prošao je Varteksovu školu nogometa, a za seniorsku ekipu Varteksa igrao je sedam godina zabilježivši 107 nastupa u kojima je zabio osam pogodaka. Ljubav između Vukman i Varteksa pukla je 2009., kada je otišao u Karlovac da bi godinu kasnije otišao u Rijeku.

Prošle sezone u Rijeci se baš i nije naigrao pa je u zimskom prijelaznom roku otišao u kazahstanski Taraz.

U Kazahstanu je sezona u punom jeku, a u nedjeljnom susretu četvrtoplasirana momčad prvenstva, za koju nastupa Ivančan, pobijedila je 3-1 na gostovanju kod Ordabasy Shymkenta.

Goste je u vodstvo doveo Muminov u 18. minuti, no izjednačenje domaćinu donio je Kasyanov u posljednjoj minuti prvog dijela. U drugom poluvremenu vodstvo je gostima vratio Vukman svojim prvijencom u 69. minuti, a pobjedu Taraza potvrdio je Odita u posljednjoj minuti susreta.

Momčad za koju nastupa bivši Varteksovac, vodi proslavljeni trener Ljupko Petrović koji je 1991. osvojio naslov europskog i svjetskog prvaka sa Crvenom Zvezdom. Nakon 19 odigranih kola, Taraz se nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice, a za vodećim Tobolom zaostaje pet bodova.

Komentari