erasmus+ projekt

Nizozemac Jan Van Bilsen stigao u Varažin povodom Erasmusa Talentom do izvrsnosti

Objavljeno: 10.02.2023. 13:09

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 13:43

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Strička održao je prijem za Jana van Bilsena, ravnatelja glazbene škole „School for Young Talent“ iz Nizozemske koja djeluje u sklopu Kraljevskog konzervatorija u Haagu, a predstavljena je i suradnja s Glazbenom školom Varaždin.

Van Bilsen je predstavio rad svoje škole, kao i organizaciju „Mladi glazbeni talenti u Europi“ županu Stričaku koji je dao punu podršku suradnji sviju škola i planiranom zajedničkom koncertu u sklopu Varaždinskih baroknih večeri.

- Izuzetno mi je drago što vas danas mogu ugostiti ovdje u povijesnoj Županijskoj palači, koja je već 250 godina sjedište varaždinskog župana, kao i mjesto različitih kulturnih događanja. Ovdje će vam svi reći da smo posebno ponosni na rad naše Glazbene škole u Varaždinu, za koju imamo velike planove- izjavio je Stričak.

Jan Van Bilsen stigao je u pratnji ravnatelja Glazbene škole u Varaždinu, Davora Matačića, koji su zadovoljni suradnjom dvije glazbene škole, a posebno pohvalu su dali mladim Varaždincima koji su boravili u Den Haggu.

-Ciljevi naše organizacije su važnost kombiniranog kurikuluma koji uključuje glazbene i akademske studije vezane uz pripremu studenata za buduće stručne studije, formiranje suradničke mreže s ciljem poboljšanja i razvoja kurikuluma glazbenih i akademskih studija, s naglaskom na izvrsnu izvedbu i sadržajnu relevantnost, razmjenu i razvoj stručnog znanja, te konačno poticanje i podržavanje programa razmjene studenata, osoblja i nastavnika – rekao je Van Bilsen.

 

 

Komentari