Povećava se sigurnost u prometu

Nova javna rasvjeta u dva naselja Varaždinskih Toplica

Objavljeno: 22.03.2016. 13:15

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Zahvaljujući sredstvima koja su uložili Grad Varaždinske Toplice i Hrvatska elektroprivreda stanovnici dvaju naselja u Varaždinskim Toplicama odnedavno imaju novu javnu rasvjetu koja im olakšava korištenje prometnice u noćnim satima, i ono što je još važnije, povećava sigurnost pješaka i biciklista u prometu.

Riječ je o naselju Hrvatskog proljeća gdje je postavljeno osam novih betonskih stupova s novim rasvjetnim tijelima ukupne vrijednosti oko 20 tisuća kuna. Novu rasvjetu imaju i mještani naselja Jarki Horvatićevi gdje je također postavljeno 8 stupova s novom javnom rasvjetom. Troškovi nove javne rasvjete u tom dijelu Varaždinskih Toplica su oko 12 tisuća kuna.

– Nova rasvjeta bila je naša obveza prema mještanima naselja Hrvatsko proljeće i Jarki Horvatićevi. Bez obzira živi li netko u samom centru Varaždinskih Toplica ili u udaljenijem naselju uvjeti života i standardi moraju biti gotovo jednaki. Ono što je pak najvažnije je da nova javna rasvjeta znači veću sigurnost naših mještana pogotovo u večernjima i noćnima satima prvenstveno za najugroženije skupine u prometu, pješake i bicikliste – kazala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Uz postavljanje nove javne rasvjete u ova dva naselja, u Svibovcu Topličkom u tijeku je rekonstrukcija niskonaponske mreže i zamjena drvenih stupova betonskim. Radove financira i izvodi HEP.

Komentari