Novakovec: Zapalio se putnički vlak, nema ozlijeđenih

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.12.2011. 08:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U vagonu putničkog vlaka koji je u četvrtak rano ujutro prometovao iz Varaždina prema Ludbregu izbio je požar. Požar je buknuo na ulazu u vagon, ali je brzo zamijećen i ugašen. Na sreću, u vagonu se u tom trenutku nalazilo tek nekoliko putnika koji su se brzo premjestili u druge vagone tako da nitko nije ozlijeđen.

Požar je izbio na području Novakovca gdje se vlak nalazio u tom trenutku. Došlo je do kvara na elektroinstalacijama unutar elektro ormarića koji se nalazi uz ulaz u vagon. Požar se zatim proširio na gorivi dio ormarića, ventilaciju i dio vagona.

Putnici su brzo primjetili da nešto nije u redu i alarmirali osoblje Hrvatskih željeznica te se premjestili u druge vagone.

Iako su neki mediji izvjestili i da su se u vlaku nalazili i učenici koji su putovali u školu, tu informaciju nismo mogli potvrditi.

Vlak je brzo nakon što je buknuo požar zaustavljen, a vatrogasci iz DVD Jalžabet brzo su ugasili požar. Na sreću nitko nije ozlijeđen, no prema izjavi odgovornih osoba iz Hrvatskih željeznica nastala je velika materijalna šteta u iznosu od oko milijun i pol kuna.

Komentari