Novo zlato za Hrvatsku osvojio pucač kojeg trenira Varaždinac!

Objavljeno: 06.08.2012. 21:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Drugo zlato za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu senzacionalno je osvojio Istrijan Giovanni Cernogoraz u streljačkoj disciplini trap. Osvajač 20. medalje za Hrvatsku na ljetnim OI posebno se zahvalio svom treneru, Stjepanu Vučkoviću iz Varaždina. 

U finalu trapa Cernogoraz se za zlato borio protiv TalijanaMassima Fabbrizija, a nakon čak šest rundi raspucavanja potvrdio drugo hrvatsko zlato na OI u Londonu.

Skromni sportaš iz istarskog Novigrada, nakon što je doznao da je osvojio zlato, pao je na koljena i briznuo u plač.  Bile su to suze radosnice, najveća nagrada koju jedan sportaš može primiti, zlato na Olimpijskim igrama!

Kad se malo pribrao, Cernogoraz se sjetio svih onih koji su mu pomogli da dođu do zlata. Prvi među njima je njegov trener Stjepan Vučković, streljački mag iz Varaždina, višestruki prvak bivše države, dugogodišnj izbornik reprezentacije i jedan od najvećih autoriteta u hrvatskom "trapu".

- Reprezentacija je imala pravo na tri trenera pa je on ispao. I njegov rad se ocrtava u ovoj medalji - bila je jedna od prvih izjava novog osvajača zlatne olimpijske medalje nakon što je ostvario veliki uspjeh. 

Komentari