suradnja dvaju gradova

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač u Pakracu razgovarao o spomen obilježju našim braniteljima

Objavljeno: 13.12.2016. 08:19

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač u Pakracu se sastao s tamošnjom gradonačelnicom Anamarijom Blažević. Tema njihovog susreta bila je moguća suradnja na različitim područjima i projektima, a prije svega na izgradnji spomen obilježja braniteljima iz našeg kraja koji su sudjelovali u borbama za Pakrac.

Branitelji s područja Novog Marofa na pakračkom području, najveća su poveznica između ovih gradova. 

– Pripadnici novomarofske 3. bojne 104. brigade ratovali su na pakračkom području.  Nažalost, dvojica Novomarofčana poginula su ovdje na početku rata dok je iz cijele brigade na ovom području poginuo 21 branitelj iz Varaždinske županije. Zato u Novom Marofu želimo trajno obilježiti njihovu žrtvu. – istaknuo je novomarofski gradonačelnik Jenkač.

U nastavku sastanka gradonačelnica Blažević predstavila je svom novomarofskom kolegi projekt izgradnje spomen obilježja hrvatskim braniteljima koje će se nalaziti na središnjem gradskom trgu u Pakracu, gdje pripadnici 3. bojne i članovi obitelji redovito posjećuju spomen obilježja. Ujedno je prezentirala pakračku poduzetničku zonu, kao i povijest i znamenitosti grada i prigradskih naselja.

Komentari