kod škole i kod pošte

Novoselec o rušenju stabala u općini: ''Napravili smo to radi sigurnosti, a drva podijelili mještanima'''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.05.2020. 09:56

Zadnja izmjena: 13.05.2020. 09:59

Na adresu našeg portala pristigao je upit mještana iz Sračinca vezano uz rušenje stabala u školskom dvorištu Osnovne škole Općine Sračine, a općinski načelnik Božidar Novoselec objasnio nam je zašto je do toga došlo te ujedno želi otkloniti bilo kakve sumnje u ilegalne aktivnosti.

Prema riječima načelnika Novoselca, prilikom nedavnih nevrijeme, drva su se rušila na državnu cestu, kao i na dječje igralište. - Drveća su dala svoje i to smo napravili prvenstveno radi sigurnosti i sve u dogovoru s ravnateljicom. Drva su rušili profesionalci, a navodi da si je netko drva vozio doma nisu točni. Znači, svatko onaj koji je rekao da će počistiti za sobom dobio je određeni broj drveća koja nitko neće i za ništa se ne mogu koristiti - rekao je Novoselec i dodaje kako su mještani zadovoljni ovim potezom jer su vrhovi stabala padali u dvorište. Uz to, drva su bila podijeljenja članovima Udruge veterena domovinskog rata koji su se aktivno uključili u čišćenje i rušenje, ali i obiteljima slabijeg imovinskog statusa. 

Kako nam je rekao, na jesen ili proljeće uz stručni nadzor kreće sadnja drveća koja će biti prikladna za jednu ustanovu kao što je škola. - Općina Sračinec, odnosno ja kao načelnik sam u  20 godina svoga djelovanja posadio 5000 niskog i visokog raslinja - poručuje načelnik i dodaje da navodi da su se ta drveća prodavala Univerzalu uopće nisu točna. - Na koljenima smo molili Univerzal da dođe i da sve to melje na licu mjesta za energanu, a nisu nam naplatili niti jednu kunu. Znači, mi bi još njima morali platiti, a ne oni nama i uopće ne bih više komentirao takve stvari - za kraj je rekao načelnik i dodaje da se stabla nisu rušila samo kod škole već i kod pošte gdje su također predstavljale opasnost za mještane. 

 

Komentari