Grad Ivanec

Održan 4. brdski maraton Ivanec - Novi Marof, nastupilo 205 natjecatelja

Objavljeno: 03.05.2023. 09:39

Zadnja izmjena: 03.05.2023. 09:55

U nedjelju, 30. travnja, održan je 4. Brdski maraton Ivanec – Novi Marof. Utrku su organizirali Atletski klub Varaždin uz potporu Grada Ivanca.

Uz standardne utrke na 42 km (Ivanec-Novi Marof), na 14 km (Fun&Pain Trail Bela-Novi Marof) te na 5 km (Marofski Mini Trail), održano je i Prvenstvo Hrvatske u trailu na relaciji Novi Marof-Čevo-Ivančica-Ivanec te povratak istom rutom (sve skupa 85 km!). U svim utrkama nastupilo je 205 natjecatelja.

Prvaci Hrvatske u dugom trailu (85 km) su Josip Meštrić (AK Rika) i Maja Bonačić (AK Sljeme), pobjednici maratona su Goran Marković (AK Varaždin) i Sanja Hraščanec (IND), dok su Tomislav Vertuš i Marina Godinić, oboje članovi AK Varaždin, pobjednici traila Bela-Čevo-Novi Marof. Pobjednici Marofskog Mini Traila su Saša Horvat i Ivana Zeljko (AK Međimurje) te je u kategoriji veteranki na Mini Trailu prvo mjesto osvojila Petra Videc (zaposlena u Gradu Ivancu).

Start utrke u Ivancu je označila izaslanica gradonačelnika Katica Levanić, a organizatori su uputili javnu zahvalu na novčanoj, organizacijskoj i logističkoj potpori Gradu Ivancu i Turističkoj zajednici grada Ivanca, kao i direktorici TZ-a Romani Pomper Pozder te Udruzi Ivanečki vitezovi.

Komentari