Održan prijam za članove vatrogasnih organizacija s područja Varaždinske županije

Piše: eVz

Objavljeno: 15.11.2012. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Olimpijskoj dvorani Vatrogasnog doma u Varaždinu priređen je zajednički prijam Varaždinske županije i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za članove vatrogasnih organizacija.

Pozdravljajući okupljene vatrogasce  zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković im je izrazio zahvalnost za sve što čine na obrani građana od požara, ali i nedavnih poplava.

- Čestitam Vam na uloženom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koje ste uložili prilikom nedavnih poplava u našoj županiji. Niste razmišljali da li treba pomoći, već ste spremno uskočili i danonoćno pomagali u obrani od poplava. Jednako kao što ste i ljeto proveli pomažući svojim kolegama u Dalmaciji u gašenju požara. Varaždinska županija ponosi se vama - rekao je zamjenik župana te dodao kako osim  djelovanja na terenu i gašenja požara varaždinski vatrogasci sudjeluju na mnogim međunarodnim natjecanjima te postižu odlične rezultate.

- Slobodno mogu reći da je Vatrogasna zajednica Varaždinske županije jedna od najbolje ustrojenih u Hrvatskoj. Ponosimo se svojim radom i aktivnostima koje provodimo. No, posebno nas veseli uključivanje velikog broja mladih ljudi u Dobrovoljna vatrogasna društva diljem naših općina i gradova. Nažalost, po posljednjim događajima vidimo da vatrogasci nisu samo potrebni kada su u pitanju požari, nego i druge elementarne nepogode - istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik, Stjepan Kovaček.

Inače, tijekom prijeme ponovo je istaknut podatak kako su predstavnici Vatrogasne zajednice Varaždinske županije sudjelovali na državnom natjecanju u Zadru u rujnu ove godine na kojem su postigli dobre rezultate te sušli u dodatno izlučno natjecanje u svibnju 2013. godine gdje će pokušati izboriti nastup na međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u francuskom Mulhousu sredinom 2013. godine.

Komentari