Općina Bednja priprema se za kandidiranje četiri kapitalna projekta na EU fondove

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 21.08.2015. 09:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

Prezentacija projekata koji će krajem ove godine biti kandidirani za financiranje iz EU Programa za ruralni razvoj u srijedu je, 19. kolovoza, bila glavna tema sastanka održanog u prostorijama Općine Bednja, a u kojemu su, uz načelnika Mirka Bistrovića i predstavnike Jedinstvenog upravnog odjela, nazočili i direktor AZRA-e Kruno Lukačić sa suradnicom Petrom Pokec.
 
Budući da se otvaranje natječaja očekuje u prosincu, intenzivno se radi na izradi pojedinih studija i pribavljanju niza drugih potrebnih dokumenata kako bi četiri kapitalna bednjanska projekta dotad bila spremna za apliciranje.

Riječ je, ponajprije, o projektu gradnje i uređenja dječjeg vrtića u Bednji te o gradnji sustava kanalizacije i odvodnje, zatim, o gradnji kulturnog centra u Bednji te gradnji vatrogasnog doma u Vrbnu. Velik dio priprema za apliciranje ovih projekata je odrađen: izrađena je projektna dokumentacija, riješeni su imovinsko – pravni odnosi, izrađen je i dio studija, dok su druge u finalnoj fazi.

Ujedno se traže i mogućnosti za kandidiranje još jednog projekta - opremanja Etnokuće u Jamnu, a to će vjerojatno biti (i) na jedan od natječaja koje raspisuju državna ministarstva i druge institucije.

Izvor: Bednja.hr

Komentari