Otvoren natječaj

Općina Cestica nudi u zakup državno poljoprivredno zemljište

Objavljeno: 12.01.2024. 19:16

Zadnja izmjena: 12.01.2024. 19:22

Foto: Arhiva

Općina Cestica danas je objavila javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području te općine, koje se nalazi u katastarskoj općini Radovec. 

Kako su izvijestili, poljoprivredna zemljišta daju se u zakup na rok od 25 godina za trajne nasade, odnosno na 15 godina za ostale vrste proizvodnje, s mogućnošću njihova produljenja. Ponude na natječaj treba poslati u roku od 30 dana od dana objave natječaja i to na adresu Općine Cestica, a javno otvaranje pristiglih ponuda održat će se najranije 10. dan od isteka roka za njihovu dostavu.

 Početkom godine Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je dosad 301 jedinica lokalne samouprave (JLS) objavila odnosno dobila suglasnost za objavu javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta te da je u pripremi 69 novih natječaja. Dodali su i da je jedan od temeljnih ciljeva novih izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu žurno raspisivanje tih natječaja kako bi se osigurala stabilnost korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta.

Komentari