općina cestica

Općina Cestica ove će godine osnovnoškolcima financirati radne bilježnice, atlase i mape

Objavljeno: 11.08.2023. 11:00

Zadnja izmjena: 11.08.2023. 11:18

Od rođenja do završetka školovanja iz Proračuna Općine Cestica izdvajaju se znatna financijska sredstva, a na jesen prvog dana škole svi učenici dobiti će potrebne radne bilježnice, atlase i mape za likovnu kulturu za što Općina izdvaja 27 tisuća eura.

Posebna briga Općine Cestica su mladi i mlade obitelji, a u cilju da se mladi zadrže u Općini i da nastave tu živjeti iz općinskog proračuna se za svako novorođeno dijete roditeljima dodijeli novčana pomoć, a na pomoć roditelji mogu računati i u svim kasnijim fazama odrastanja djece sve do završetka obrazovanja.

Pomoć mladim obiteljima ogleda se i kroz sufinanciranje cijene Dječjeg vrtića koji se sufinancira s iznosom od 113 eura za prvo dijete, s 130 eura za drugo dijete, a ukoliko iz jedne obitelji u vrtić ide troje djece, za treće dijete općina Cestica podmiruje sve troškove boravka. Kako bi Općina omogućila boravak u dječjem vrtiću svoj djeci kojima je to potrebno, kreće se u njegovu dogradnju.

- Tijekom osmogodišnjeg školovanja svim učenicima osigurani su besplatni udžbenici, radne bilježnice, mape za likovni odgoj i zemljopisni atlasi, a sufinancira se i produženi boravak učenika u školi. Posljednjih desetljeća na području općine Cestica značajna su ulaganja u poboljšanje komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva, očuvanja kulturno povijesne baštine i društvenog života. Iz gore navedenih programa podrške mladim obiteljima želja nam je da nakon školovanja mladi nastave tu živjeti i stvarati, a u čemu već niz godina podršku daju svi vijećnici Općinskog vijeća Općine Cestica - rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Komentari