općina mala subotica

Općina Mala Subotica dodijelila stipendije svojim studentima

Objavljeno: 31.12.2021. 15:28

Zadnja izmjena: 31.12.2021. 15:28

Krajem godine održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju studenata s područja Općine Mala Subotica između načelnika Valentina Škvorca i studenata i njihovih roditelja u Domu kulture u Maloj Subotici. 

Uz "nove" stipendiste Općina stipendira još 44 studenta iz prijašnjih godina. Oni studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i inozemstvu dobivaju stipendije u iznosu od 700 ili 800 kuna mjesečno ako njihov studij spada pod deficitarno zanimanje, odnosno 500 ili 600 kuna ako studiraju u Čakovcu, Varaždinu ili Koprivnici. Ove godine ugovori su potpisani s 18 studenata, a čime Općina stipendira ukupno 62 stipendista. Mjesečno će izdvajati nešto više od 41 tisuću kuna, dok će godišnji iznos za stipendije biti oko 411 tisuća kuna. 

Prilikom potpisivanja novih ugovora o stipendiranju načelnik je pozvao stipendiste da se aktivno uključe u iznošenje ideja, mišljenja i kritika u vezi funkcioniranja općinske vlasti i Općine Mala Subotica u cjelini, i da na taj način konstruktivno djeluju u zajednici u kojoj žive. Pozvao ih je također na uključivanje u rad Savjeta mladih i udruga u Općini Mala Subotica.

Općina studentima dodjeljuje nepovratne stipendije, osim u slučaju da student sklopi ugovor s nekim drugim stipenditorom, njegovim roditeljima ili skrbnicima prebivalište više nije na području općine Mala Subotica, bez suglasnosti Općine promijeni fakultet ili mjesto studiranja, ne upiše sljedeću akademsku godinu ili idući semestar i od načelnika ne dobije suglasnost za mirovanje isplate stipendije, ili se zaposli tijekom studiranja

Komentari