odluka načelnika

Općina Petrijanec učenicima kupuje bilježnice, kajdanke, pisanke, mape, pribor...

Objavljeno: 18.07.2023. 08:25

Zadnja izmjena: 18.07.2023. 08:27

U općini Petrijanec ove će godine prvog dana nastave u školskoj godini 2023./2024. učenike osnovne škole na stolu dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice za sve učenike naše škole.

Rezultat je to Odluke općinskog načelnika Željka Posavca odnosno mjere koju je uveo 2017. godine. Kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora, kako ističu iz Općine, želi se olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu. Tako će nove bilježnice, osim učenika Osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike Područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski. Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Petrijanec biti izdvojen kompletan iznos.

-  Uveli smo i stipendije za učenike srednje škole, a nastavili smo sa stipendijama i za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati i učenike za izvrsne rezultate kao i studente. Ove godine osim ovih mjera za Osnovnu školu oslobodili smo roditelje plaćanja vrtića za dva mjeseca uspješnom prijavom projekta na Središnji državni ured za demografiju i mlade. Vjerujemo da kroz brojna infrastrukturna ulaganja koja su realizirana i ona koja su trenutno u tijeku, ovakvim mjerama za naše mlade obitelji potičemo i motiviramo druge mlade obitelji na osamostaljenje, dolazak i ostanak u našem kraju –  zaključuje.

Komentari