asfaltiranje cesta u maruševcu ide dalje

Općini Maruševec 900 tisuća kuna za uređenje nerazvrstane ceste do škole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.01.2018. 19:49

Zadnja izmjena: 11.01.2018. 12:11

Kako poručuju iz Općine Maruševec, nova 2018. godina izvrsno je započela. Razlog tome je Odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste, koja je pred nekoliko dana stigla na adresu Općine.

Na temelju potreba za uređenjem tj. asfaltiranjem općinske ceste koja vodi prema Područnoj školi i groblju u Druškovcu, Općina Maruševec pripremila je projekt modernizacije ceste koja spaja naselje Druškovec. Budući da se radi o zahvatu koji u potpunosti rekonstruira nerazvrstanu cestu, Općina je uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županija – AZRA-e pripremila Zahtjev za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste.

- Radi je o potpori visine 880.675,82 kune koji ćemo usmjeriti na modernizaciju sustava cestovnog prometa u Druškovcu, odnosno uredit ćemo kolnu površinu i ugraditi funkcionalno rješenje za oborinske vode u duljini od 1.004 metara - rekao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Podsjetimo, o ovoj smo cesti već pisali u rujnu kada su na adresu naše redakcije stigli upiti kada će se ta cesta asfaltirati. 

<< FOTO: Po ovakvoj cesti u Druškovcu djeca idu u školu - iz Općine poručuju kako će uskoro riješiti taj problem >>

Prema riječima zamjenika načelnika Marija Klapše, prošle godine dali su obećanje da će tu cestu asfaltirati, a sada će to obećanje i ispuniti. 

- Potrebnu dokumentaciju smo osigurali prijavom Zahtjeva za financiranje i sad očekujemo ugovor iz Agencije kako bismo mogli započeti s javnom nabavom i radovima. Omogućit ćemo građanima bolju prometnu povezanost, riješiti problema plavljenja dionice i ono najvažnije, djeci omogućiti neometan i siguran dolazak do škole - istaknuo je Klapša. 

Komentari