uspješni učenici

OŠ Svibovec plasirala se na MakeX European Open 2019. – natjecanje u naprednoj edukacijskoj robotici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.05.2019. 10:55

Zadnja izmjena: 17.05.2019. 10:55

OŠ Svibovec plasirala se na MakeX European Open 2019. – natjecanje u naprednoj edukacijskoj robotici koje će se održati u listopadu ove godine u Zagrebu u organizaciji Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM.

U OŠ Svibovec već treću godinu zaredom djeluje grupa za robotiku koja sudjeluje u Croatian Makers robotičkoj ligi, koja uključuje više od 550 škola i drugih ustanova. Svojim radom i natjecanjem u Croatian Makers robotičkoj ligi učenici OŠ Svibovec osigurali su donaciju pet robotskih kolica mBot te u još jednom natječaju dodatne senzore za robotska kolica.

Ove školske godine grupa za robotiku OŠ Svibovec odbrana je kao jedna od 80 škola i ustanova iz cijele Hrvatske te kao jedna od dvije s područja Varaždinske županije za natjecanje MakeX European Open 2019. Natjecanje će biti regionalno za cijelu Europu te će najboljima biti uručene ulaznice za svjetsko natjecanje koje će se održati Shenzhenu u Kini, u prosincu ove godine.

Tim povodom na adresu škole stigla je nova donacija dodataka za mBot robotska kolica, staze i pripremni materijali. U tijeku su edukacije i pripreme za natjecanje.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema. Ovogodišnje natjecanje je na temu Gradska svjetla (“City Lights”). Natjecanje će postaviti zadatke za mlade koristeći STEAM (STEM + Arts) s ciljem rješavanja problema s kojima se svakodnevno susrećemo poput zagađenja okoliša, sigurnosti hrane, recikliranja, viralnih infekcija i drugih tema. Projekt MakeX je sufinanciran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu

Komentari