Ove srijede tradicionalna peta “Utrka na jedan sat”

Objavljeno: 16.05.2011. 14:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Tradicionalno pred kraj proljetnog djela Ultra lige Drava u Varaždinu održava se i jedna od najzanimljivijih utrka lige. To je Utrka na 1 sat koja se održava već petu godinu zaredom.

Sam naziv utrke govori da je drukčijeg karaktera, jer se trkači u ovoj utrci ne bore samo s vremenom i ostalim protivnicima nego se bore protiv metara i kilometara tj. cilj je u vremenu od jednog sata istrčati čim veću dužinu.

Novitet ove godine je promjena trase staze - u dosadašnje četiri godine utrka se održavala između dva mosta na kanalu od kupališnog do kinološkog mosta, dužina staze je iznosila 2.100 metara, a kako je staza u lošem stanju (mnogo velikog kamenja po stazi i nekoliko velikih rupa pogotovo na desnoj strani kanala) organizator je odlučio promijeniti stazu.

Tako se nova staza sada nalazi u šumi kod dječjeg igrališta (na jednom djelu te staze održala se i jesenska milja - zadnje kolo prošlogodišnje lige), dužina staze je 1.400 metara i teren za trčanje je odličan, zemljan - malo šumskih puteljaka, malo makadama i tek jedna mala uzbrdica.

Pravila ostaju ista kao i prijašnjih godine, starta se na zvuk sirene i trči se jedan sat. Tada se opet na zvuk sirene trkači zaustavljaju na mjestu. Staza će biti markirana svakih dvjesto metara, trkači mogu pričekat suce da im izmjere točnu dužinu ili mogu ostavit svoj broj na mjestu gdje su stali.

Tko želi malo proučit stazu može doći malo ranije pa će im organizatori pokazati stazu, a staza će biti i dobro markirana. Naravno biti će postavljena i jedna okrepna stanicu za najžednije.<

Dosadašnji rekord stare staze drži Ivan Čorba i iznosi 16.290 metara, dok je kod žena najviše istrčala Valentina Belović s 14.900 metara. Da li se ti rezultati mogu poboljšati na novoj stazi vidjet ćemo u srijedu.

Start utrke je u srijedu, 18. svibnja u 18:15 h - nemojte je propustiti jer utrka će biti stvarno zanimljiva. Prijaviti se treba do 18 sati pored pješačkog mosta na Dravi koji vodi do starog kupališta.

Više o utrci, kao i aktivnostima Triatlon kluba 042 možete naći i na njihovim web stranicama.

Komentari