ne propustite

Foto - Ovogodišnje Urbanovo: tri dana, 170 vrhunskih vina, 24 vinarije i brojni noviteti

Objavljeno: 09.04.2024. 18:55

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 18:55

Foto: Arhiva

U vinariji Kunčić u međimurskom Banfiju predstavljen je program 23.  Urbanova – festivala pušipela, ali i slavlja međimurskog uspjeha, koje  započinje u petak, 17. svibnja, svečanošću otvorenja u domu kulture u Štrigovi.

Župan Međimurske županije Matija Posavec objavio je i novost.

- Urbanovo je manifestacija koja predstavlja krunu cjelogodišnjeg rada naših vinara i vinogradara, krunu ulaganja i ubiranja plodova vlastitih žuljeva, pameti, iskustva i nasljeđa svojih predaka. Za Urbanovo - po prvi puta - kreće vlak iz Zagreba te vozi do glavnog kolodvora u Čakovcu, gdje će naša Turistička zajednica Hop on Hop off busom preuzimati putnike i prevoziti ih do Štrigove - naglasio je.

Tri dana za 170 vrhunskih vina

U ime organizatora, o programu Urbanova govorio je predsjednik Hortus Croatiae Robert Horvat.

- Festivalu pušipela prethodit će Urbanovo gurman tjedan koji započinje već 3. svibnja. U četvrtak, 16. svibnja održat ćemo i radionicu pod nazivom Pušipel u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, što nas uvodi u 17. svibnja i svečanost otvorenja Festivala pušipela koji će trajati do nedjelje, 19. svibnja - rekao je Robert Horvat.

Posjetitelji će tijekom tri dana imati prilike degustirati više od 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije članova Hortus Croatiae, a dom kulture u Štrigovi bit će otvoren od 12 do 19 sati u petak i subotu, te od 14 do 19 sati u nedjelju, a cijena ulaznice iznosi 25 eura. U narednom vikendu, 24 i 25. svibnja slijede Dani otvorenih podruma, a Urbanovo 2024. završava misom i blagoslovom vinograda u nedjelju, 26. svibnja.

Komentari