grad varaždinske toplice

Policija: Stanje sigurnosti u V. Toplicama na visokoj je razini, no ovo je najčešći problem

Objavljeno: 17.04.2023. 18:35

Zadnja izmjena: 17.04.2023. 18:35

Stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na visokoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u ponedjeljak.

Naime, prema izvješću načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikole Bešteka stanje sigurnosti je zadovoljavajuće, a posebno je naglasio činjenicu da u ovoj godini nije zabilježena nijedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama, kao i da u nijednoj prometnoj nesreći nije zabilježen alkohol. Na području Varaždinskih Toplica dosad su zabilježene tri teške krađe, od toga dvije na području Tuhovca i jedna na području Drenovca, pa će, kako je najavio, prioritet u narednom razdoblju biti prevencija ovih kaznenih djela.

Dodao je i kako se najčešći problem u Varaždinskim Toplicama, što se tiče prometne sigurnosti, odnosi na parkiranje, posebno u krugu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, pa je jedna od tema na Vijeću bila i nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranima za invalide, kolnim ulazima i nogostupima.

- Upravo radi prevencije i ostalih kaznenih dijela te povećanja sigurnosti na području našeg Grada održavamo ovakve sastanke na kojima se upoznajemo sa situacijom u pojedinim sektorima i razmatramo na koji način stanje dodatno poboljšati. Iako smo zadovoljni što nam je stanje sigurnosti, koja je prioritet ove Gradske uprave, na visokom nivou, svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari